Dureri de spate – Terapia CranioSacrală

29 May 2022

“Terapia CranioSacrală este atât o formă de artă extrem de intuitivă, cât și o modalitate cât se poate de științifică.” – Dr. John Upledger

Terapia CranioSacrală a fost dezvoltată de Dr. John E. Upledger (D. O., O. M. M., D. Sc.) – Membru al Academiei Americane de Osteopatie, Membru Academic al Societății Britanice de Osteopatie și Doctor în Științe. Specizalizările sale: manipulare osteopatică, terapie CranioSacrală, eliberare SomatoEmoțională, acupunctură și medicină preventivă.

Cum funcționează Terapia CranioSacrală?

La fel ca pulsul cardiac în cazul sistemului cardiovascular, sistemul craniosacral are un ritm ce poate fi simțit în întregul corp, datorită producției și absorbției de lichid cefalorahidian. Acesta se numește ritm craniosacral (de unde vine denumirea terapiei).

Prin perceperea pulsului craniosacral, terapeutul poate simți în ce zonă a corpului există restricții în acest sistem, apoi aplică tehnici manuale blânde pentru a le elibera, astfel încât sistemul nervos central să atingă starea de echilibru.

Lichidul cefalo-rahidian lubrifică, hrănește și detoxifică sistemul nervos central. De aceea, ajutând la restabilirea libertății sale de mișcare la nivelul membranelor din jurul sistemului nervos central, terapia CranioSacrală ajută corpul să-și restabilească un mediu sănătos de funcționare.

Terapia CranioSacrală poate ușura o gamă largă de disfuncții, de la dureri cronice și accidente, până la afecțiuni neurologice, dar poate fi folosită și în mod preventiv.

Dureri de spate

Terapia CranioSacrală și durerile de spate

Mulți oameni cred că durerile de spate pot fi eliminate numai printr-un impact destul de puternic și dur asupra oaselor – astfel de proceduri sunt însoțite de senzații neplăcute și chiar dureroase.

O sesiune de terapie CranioSacrală este complet opusul, pentru că terapeutul prin aplicarea unei presiuni blânde asupra țesuturilor prea „încărcate” reușește să elibereze restricțiile, relaxând întregul organism.

Mai exact, îndepărtând restricțiile din sistemul craniosacral (sistem ce se extinde de la craniu, față, gură, prin fiecare vertebră până la osul sacru și coccis) – se elimină tulburările de la nivelul articulațiilor coloanei vertebrale, se reglează tensiunea membranelor protectoare ale creierului și măduvei spinării, se normalizează mișcarea lichidului cefalorahidian. Toate acestea duc la normalizarea sistemului nervos în ansamblu, la o bună funcționare a organelor interne și la o stare de echilibru fizic, psihic și emoțional.

Beneficiile terapiei CranioSacrală în ce privește sistemul osos și sistemul muscular

  • sistemul osos și sistemul muscular: țesut cicatricial – leziuni vechi/ intervenții chirurgicale, dureri cronice de gât și dureri de spate, dureri de cap, dureri la șold și membrele inferioare, în legătură cu nervul sciatic, dureri cervicale în urmă accidentelor rutiere/ traume nerezolvate, traume sau leziuni – acute sau cronice, curbură coloanei vertebrale (cifoză, scolioză), dureri musculare, umăr anchilozat/ dureros, leziuni sportive, leziuni repetitive/ luxații, probleme postoperatorii, leziuni vechi.
  • la nivelul gurii/maxilarului: probleme ale articulației tempo-mandibulare, tulburări ale maxilarului, nervul trigemen, încleștare, scrâșnitul din dinți (bruxism), tensiune, reducerea efectelor negative după extracțiile dentare (edem, durere), recuperare mai rapidă, ajutor în timpul (sau după) purtarea aparatului dentar.

Pentru a afla ce alte disfuncții ale organismului pot fi ameliorate/ tratate cu ajutorul terapiei CranioSacrale puteți accesa următorul link https://craniosacraliasi.ro/.

Cum se desfășoară o ședință de terapie CranioSacrală?

În timp ce pacientul se află întins pe masa de tratament, complet îmbrăcat în haine lejere, terapeutul, cu o atingere blândă, monitorizează ritmul craniosacral și facilitează eliminarea restricțiilor și dezechilibrelor găsite, astfel pacientul câștigă mobilitate, și vigoare -acesta este primul semn al recuperării.

Cu siguranță, va fi imposibil să se elibereze toate disfuncțiile într-o singură sesiune, dar se pot observa treptat tot mai multe schimbări în bine.

Pe parcursul întâlniriilor pot apărea și momente cu încărcătură emoțională ce vor avea parte de o atenție deosebită din partea noastră.

Ședințele de terapie pentru adulți durează 45-60 de minute, iar ședințele de terapie pentru copii durează 30 -45 de minute. Mai multe detalii despre asta, puteți găsi aici.

Contraindicațiile terapiei CranioSacrală

Terapia CranioSacrala Nu interacționează în mod negativ cu nici-un fel de altă formă de terapie sau medicație, deci este o terapie fără risc sau efecte secundare.

Terapeutul nu va diagnostica și nu va prescrie medicamente.

Pentru a afla mai multe detalii despre terapia CranioSacrală puteți accesa
www.craniosacraliasi.ro
www.craniosacral.ro
www.upledger.com cu baza de date cu articole și studii de caz https://www.iahe.com/therapies/articles.php

Pentru a face o programare puteți trimite mesaj privat sau accesa următorul link
https://terapiecraniosacralaiasi.setmore.com/