Corp – Minte – Suflet

21 Apr 2023

Corp – Minte – Suflet

Am primit zilele trecute curiozitatea “terapia asta e foarte profundă… care este tiparul de oameni care o accesează?”

Istoria terapiei este…

Andrew Taylor Still (1828 – 1917) a decis în 1874 să pună bazele osteopatiei, plecând de la premisa că “lucrarea lui Dumnezeu ” este desăvârșită, iar Creatorul a pus în creația Sa tot ce era necesar pentru a se vindeca singură.
În acest sens, Still a căutat căi nonmedicale și nonchirurgicale de a spori capacitatea înnăscută a corpului de a se vindeca și s-a concentrat pe îndepărtarea mecanică a blocajelor ce împiedicau libera circulație a fluidelor și a elementelor transportate în interiorul acestora.
Degajarea circulației fluidelor s-a dovedit soluția de succes în tratarea unei mari varietăți de boli, de la probleme musculo-scheletice, la maladiile majore ale epocii – tuberculoza, pneumonia, dizenteria și febra tifoidă –, salvând mii de vieți.

John Upledger (1932 – 2012) a dezvoltat Terapia CranioSacrală, ce cuprinde atât tehnici de lucrul cu corpul fizic, cu mintea și cu sufletul.
“Corpul este o simfonie a mișcării. La fiecare nivel, cea mai mare promisiune a noastră pentru sănătate este îndeplinită atunci când părțile corpului nostru, de la celulă la întreg, sunt libere să se miște în armonie unele cu altele.” – John Upledger

Eu simt că…
Terapia este pentru toți…fiecare poate găsi ceea ce caută, la nivelul de profunzime pe care este pregătit să îl primească.

😶‍🌫️🫣😶‍🌫️

Am scris am scris si la un moment dat mi-a zbârnit în căpșor “De la ce te-ai luat cu această postare?”

Da și da…punctul de plecare al acestei postări era recomandarea înscrierii la premiera filmului Înțelepciunea Traumei, de #GaborMate, din 24 Aprilie 2023. 🙃

De ce? Pentru că Gabor explică, cu multă compasiune, impactul pe care emoțiile îl au asupra corpului fizic, asupra tiparelor de comportament, asupra relațiilor și generațiilor viitoare.