Jean Pierre Barral spune în cartea “Să înțelegem mesajele corpului nostru – ecoul emoțiilor noastre asupra organelor” că
“Inima nu încetează să bată până la moarte. Uneori, pare a se ambala sub imperiul unei emoții. Dragostea fulgerătoare sau spaima fac inima să “bubuie” .La fel și bucuria, uimirea, teama, timiditatea. Nu sunt deloc puține ocaziile cu care ne putem auzi inima bătând. Uneori, bate să iasă din piept! Iată o dovadă limpede că emoțiile se duc direct la inimă
Cum să îngrijim inima în plan fizic
Întăriți-i musculatura: inima este un mușchi și, ca orice mușchi, are nevoie de activitate susținută pentru a spori puterea și performanțele. (…)
Întindeți-vă toracele, căci inima trebuie să se simtă în largul ei în cușca toracică. În vreme ce constrângerile fizice din viața cotidiană au tendința de a ne contracta (a sta multă vreme așezat la birou de pildă), trebuie să ne gândim să facem loc inimi în corpul nostru, relaxând tensiunile pericardice. Orice flexibilizarea a toracelui are un efect benefic la nivel pleural și pericardiac.
Dacă lucrați la computer, evitați să fiți încordați și cocoșați, cu umerii strânși. Aveți grijă să vă păstrați privirea orizontal în fața ecranului, cu umeri drepți și trași în spate. (…)
Inima e ca un motor Diesel, nu îi plac eforturile brutale, fără încălzire. Practicați mersul pe jos, mai întâi încet, apoi în pas alert, mergeți cu bicicleta fără a uitat să încetiniți ritmul preț de câțiva kilometri, înotați în apă călduță, faceți ski fară a forța de la început. (…)
Dacă sunteți orășeni, mergeți pe jos, dacă e posibil. Evitați ascensoarele, urcați pe scări și dacă se poate, cât mai multe etaje.
Cum să îngrijim inima în plan psihic
Destindeți-vă. Unele stresuri sunt inevitabile. Ușor de spus, veți răspunde, dar greu de făcut. Trebuie să vă gândiți la asta și Să exersați. Evitați confruntările când vă simțiți tensionați. Învățați să cedați.”
Dacă facem toate aceste lucruri, dar ceva încă nu funcționează cum ar trebui este bine de știut că terapia CranioSacrală poate ajuta.
Terapia CranioSacrală este o terapie manuală, nonivazivă, dezvoltată de dr. John Upledger pe baza osteopatiei craniene. Prin atingerea blândă se mobilizează fascia, meningele spinal și cranian, oasele craniene, ceea ce duce la eliberarea restricțiilor din corp, relaxarea acestuia și …de multe ori și eliberarea emoțiilor și traumelor înmagazinate de-a lungul timpului.
Mai multe despre terapia CranioSacrală, metoda Upledger puteți găsi pe www.craniosacraliasi.ro și www.craniosacraliasi.ro/blog.