Mecanisme de supraviețuire

29 Nov 2023

“Oamenii nu au nevoie să fie salvați. Ei au nevoie să-și cunoască puterea personală și să o acceseze.”

Cândva Salvatorul din mine a avut nevoie să audă asta…

Nu puteam concepe ideea că oamenii știu să supraviețuiască în propria lor viață, fără ca eu să le zic ce să facă. Ai citit bine…să supraviețuiască.

Pentru a face o schimbare am avut nevoie de

  • explicații blânde, despre cum oamenii au în interiorul lor toate resursele pentru a supraviețui chiar dacă eu nu le suflu în ceafă ce să facă
  • zguduire zdravănă, de la persoană tare dragă care s-a uitat în ochii mei și m-a întrebat “cine mă cred eu, să știu exact cum trebuie să-și trăiască oamenii viața” și dacă apuc să-mi trăiesc

Cu toată bunăvoința și susținerea primită, cu siguranță, nimic nu s-ar fi schimbat dacă eu, nu mi-aș fi “lucrat” propria poveste, dacă n-aș fi trecut prin valuri și valuri de frici, griji, nerăbdări, și dacă i-aș fi dat șansa creierului să scrie și alte povești… povești cu oameni care supraviețuiesc, care se descurcă și se bucură de viață, fără ca eu să fiu mereu în alertă.

Da! a durat, durează… și știu că o voi mai da de gard.

Teoria spune că…

Da… Corpul în momente de criză, învață foarte repede și profund mecanisme pentru a supraviețui.
Dar ce se întâmplă când criza trece? M-aș bucura să spus că renunțăm la mecanismele de supraviețuire, dar nu e așa ușor.
Avem nevoie de suport și exercițiu pentru a putea să ne eliberăm, atât fizic, cât și emoțional de stresul acumulat în acea perioadă de criză.

Soluții

Suntem diferiți și este nevoie să ne ascultăm corpul, sufletul, intuiția, cum vrei să îi spui, pentru a vedea ce anume avem nevoie AICI și ACUM, pentru învăța/reînvăța să ne bucurăm de viață.

Cum pot eu ajuta?

Prin terapia CranioSacrală – eliberăm restricțiile de la nivelul sistemului craniosacral (conține creierul, măduva spinării și toate structurile conexe), astfel încât corpul să poată depăși acel moment de criză. O dată cu eliberarea acestor restricții persoana își poate continua viața după bunul plac, nu după tipare de supraviețuire, dobândite în momente de criză.

Prin ședințele de consiliere – în vară mi-am luat frumos adeverința de absolvire, de la Facultatea de Psihologie, am pus-o în dosar și mi-am văzut de ședințele de terapie CranioSacrală. Săptămâna asta am conștientizat că vin persoane în cabinet special pentru asta, deși n-am anunțat că m-am apucat de treabă. Așa că… da… sunt disponibilă și pentru ședințe de consiliere.

Detalii tehnice

Poți afla mai multe detalii tehnice despre terapie urmărind articolele de pe site, dar să nu uităm… atunci când citim o rețetă, știm doar cum se face și că poate fi bună, însă abia după ce face îi putem simți efectele.

www.craniosacraliasi.ro www.craniosacraliasi.ro/blog