2 povești despre nașteri “eșuate”

20 Sep 2021

2 femei – 2 povești despre nașteri “eșuate” – 2 traume ascunse bine – 2 lecții călăuză

1. Aveam toate informațiile necesare, aveam planul nașterii foarte bine pus la punct, eram conectată cu bebe… Dar nu m-am prins.

Am fost chemată la control la spital, pentru “spitalul e de garda” , unde mi-a fost declanșată nașterea… Dar când mi-am dat seama era deja prea târziu.

Am născut după aproximativ 24 de ore, cu conectare la mine și copil, fără dureri wow, fără oxitocină, dar cu suficient abuz verbal, miștocăreală și diverse alte manevre fizice.

De ce a fost nevoie să se întâmple asta?

Ar fi fost mai simplu să spun că hormonii mi-au luat mințile, dar răspunsul corect pentru mine este că – am trăit într-un mediu în care comparația era una din zeițele educației, alții sunt mai buni, sigur….ești tu deșteaptă, nu ești mai frumoasă decât alții etc etc, iar corpul meu a simțit nevoia de siguranță și s-a conformat tiparului.

Am învățat lecția unicității și necomparării – fiecare e liber să trăiască așa cum poate și își dorește. M-am simțit muuuuult mai liberă și mai conștientă de mine după ce am integrat această lecție.

2. Știam că nașterea naturală este mai potrivită pentru copil și pentru mine, dar mi s-a spus bla bla bla și am fost programată la cezariană…. altceva decât mi-am dorit, altcineva a decis.

De ce a fost nevoie să se întâmple asta?

Fără neapărat să conștientizez am retrăit un tipar … altcineva decide în locul meu.

Am conștientizat că acest tipar provine de pe vremea când am fost lăsată în grija bunicilor de către părinți, atunci când aveam doar câteva luni… pentru ca ei să poată lucra.

Deși bunicii m-au iubit și a fost minunat cu ei, eu am simțit abandonul… Acum știu că și lor le-a fost greu cu asta și că m-au iubit și atunci.

Gabor Mate spune „Trauma este ceea ce se întâmplă în interiorul nostru, nu ceea ce se întâmplă în exterior. Este ceea ce se întâmplă în noi, ca urmare a unei situații traumatice”.

Iar noi, am auzit frecvent “Ce nu te omoară, te face mai puternic” – oare tot ce contează este moartea fizică? În urma situațiilor traumatice (așa cum le percepe fiecare individ în parte) de multe ori se poate vorbi despre Sinele pierdut, de amorțire emoțională și dezvoltarea mecanismele de supraviețuire care ne ajută să trăim în continuare, la nivel fizic.

Chiar dacă uneori devine foarte greu să mai avem încredere în oameni ne putem vindeca mai ușor în conexiune cu cei din jur, cu cei care îți oferă spațiu fizic și emoțional în care poți ajunge la cele mai adânci răni ale tale.

Terapia CranioSacrală și SomatoEliberare, metoda Upledger pot fi de ajutor atunci când există dureri fizice sau emoționale.