Anxietatea și depresia

5 Jan 2024

𝐀𝐧𝐱𝐢𝐞𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬𝐢𝐚, 𝐭𝐞𝐦𝐞 𝐟𝐨𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐢̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚̆…

Am stat zilele astea să văd ce tratamente, ce tehnici, ce cărți se mai găsesc pentru anxietate și depresie. Uneori, cele mai simple lucruri pot fi de fapt foarte grele pentru că au nevoie de atenție, concentrare și perseverență.

Doctorul Daniel Siegel în cartea “Conștiență deplină în 21 de zile – Cum te ajută mindfulnesul să reduci anxietatea și să cultivi starea de calm” spune referitor la exercițiile de respirație că “dacă treci printr-o perioadă dificilă în viața ta s-ar putea să te simți și mai anxios sau mai tensionat deoarece a petrece mult timp cu atenția concentrată asupra interiorului tău te poate face și mai conștient de dificultățile cu care te confrunți”.

Dar, dacă simți că nu mai poți sau nu mai vrei să încerci să gestionezi singur stările de anxietate, este important să știi că există opțiunea de a mai dezactiva aceste stări cu ajutorul tehnicilor din terapia CranioSacrală.

Dacă dorești să înțelegi mai multe despre modul în care terapia craniosacrală poate influența anxietatea și depresia, te invit să consulți următoarele linkuri pentru detalii suplimentare.