Apa…din noi

29 Jan 2024

Zilele astea multe gândurile de-ale mele s-au dus către APĂ, către importanța apei în viața noastră.

Iar apoi, ca în cascadă, către faptul că suntem în mare parte formați din apă, către ideea lui Masaru Emoto emoțiile ne influențează starea de sănătate, către puterea corpului de a-și regăsi starea de bine.

Așa că am ajuns la următoarele întrebări

  • Care sunt emoțiile pe care le experimentăm constant?
  • Care sunt gândurile cu care ne auto-alimentăm zilnic? Care sunt vorbele cu care ne alimentăm din familie, de la școală, de la job?
  • Cum se simte corpul nostru atunci când experimentăm… tristețea, furia, frica, bucuria?Sunt anumite zone mai strânse? par că fierb? că sunt contractate?
  • Cum putem schimba lucrurile care funcționează diferit decât ne dorim?

După zăcut în suc propriu cu aceste întrebări, mi-am amintit că singura constantă a vieții este Schimbarea și indiferent ce cale alegem, că este terapie fizică, medicină, psihoterapie, fitoterapie…. niște lucruri se vor schimba.

Se vor schimba, uneori brusc, uneori cu încetinitorul, dar și e important să alegem terapia și terapeutul în funcție de cât de în siguranță ne simțim și să onorăm fiecare pas mic pe care îl facem pentru noi.

Prin terapia CranioSacrală, atât clientul cât și terapeutul pot simți cum starea corpului este dictată de starea emoțională, dar și invers, stare emoțională se schimbă după eliberare restricțiilor de la nivelul corpului.