Terapia CranioSacrală și copiii

2 May 2022

“Hm….sună atât de bine… dar tu nu-mi știi copilul, nu stă locului o clipă/nu se dezlipește de mine. Cum crezi că va funcționa?”

Îmi aduc aminte cu câtă siguranță spuneam în urmă cu vreun an jumătate, că nu voi lucra niciodată, niciodată cu copiii…
Vai di mini… cine mă auzea chiar mă și credea sau râdea pe sub mustăți și aștepta “să-mi joace feste Universul” și să-mi aducă copii în cabinet.
Da…cam așa a și făcut…

  • Am scris pe site că lucrez cu copii de la 14 ani în sus și primul venit avea 10 ani.
  • M-am acomodat mental cu asta, am schimbat pe site că lucrez cu copii de la 7 ani și următoarea săptămână a apărut un copil de 4 ani.
  • Au mai trecut câteva luni, am modificat iar pe site că lucrez cu copii de la 4 ani și a apărut un copil de 2 ani jumătate.

Și mereu este diferit, indiferent că vorbim despre același copil, că vorbim despre copii de aceeași vârstă sau că trec prin “aceeași situație”.

Și Daaaa….
niciodată nu știm că ajungem să lucrăm pe masa de masaj, sau pe canapea, sau din brațele părinților….
iar uneori
“copilul aduce părintele la terapie” – se întâmplă să stea 15 minute și apoi să spună că e suficient pentru azi, iar timpul rămas să fie alocat părinților / fraților ( dacă vine toată familia ȘP)

🐛🦋

Mai jos voi veți găsi întrebări și răspunsuri culese de Dr. John Upledger de-a lungul carierei sale, ce se bazează pe experiența sa clinică. Sursă informațiilor este “Tu și medicul din tine” – Dr. John Upledger, editura Herald, 2016.

Î: “Ce tip de probleme ale copiilor se ameliorează prin terapia CranioSacrală?”
R: “Aceasta este o întrebare cu un răspuns foarte largă voi încerca să răspund baza doar pe experiență personală.
Alergii respiratorii – terapia CranioSacrală ajută foarte mult când este combinată cu eliberarea SomatoEmoțională. Alergii alimentare – terapia CranioSacrală este folositoare și atunci când sunt descoperite și eliminate probleme structurale craniene. Sunt și alte motive ale alergiilor alimentare, care nu sunt neapărat afectate de terapia CranioSacrală.
Colici, probleme digestive și de eliminare – sunt corectate prin terapia CranioSacrală în procent de 75% cu excepția cazului în care sunt cauzate de tumori sau alte probleme patologice grave.
Probleme psihologice – terapia CranioSacrală ajută terapeutul să dezvolte foarte rapid încrederea și relația cu copilul. Astfel pot fi descoperite probleme emoționale. Pe de altă parte, am văzut mai multe probleme “psihologice” dispărând la corectarea unor unei probleme craniosacrale. Aceste probleme nu a avut o bază emoțională. Deși păreau psihologice, erau determinate de dereglări fiziologice ale sistemului craniosacral.
Copiii hiperactivi sunt tratați foarte eficient prin intermediul terapiei CranioSacrale în cazul în care problema la origine nu este emoțională. Din experiența mea, 50 – 60% din problemele copiilor hiperactivi își au baza în sistemul craniosacral.
Disfuncții în învățare și dislexie – ca și în cazul copiilor hiperactivi când problema își are originile în sistemul craniosacral tratamentul este foarte eficient în aproximativ 50 – 60% din cazuri.
Sindromul Down – aceasta este o întrebare foarte dificilă. Ceea ce pot spune este că acești acei copii cu sindrom down cărora li se administra terapie CranioSacrală au fost fericiți și au depășit adesea așteptările convenționale.
Retardul mintal – dacă acei copii “retardați” vor răspunde sau nu spectaculos la terapia CranioSacrală depinde de cauza “retardului”. Am avut rezultate pozitive remarcabile în cazuri selectate. În alte cazuri, starea de sănătate a copiilor s-a îmbunătățit, dar ei nu au devenit mai deștepți.
Paralizia cerebrală – cele mai multe experiențe personale a fost legate de paralizie spastică. Starea tuturor acestor copii sau îmbunătățită – în unele cazuri spectaculos, în alte cazuri – mai puțin. Depinde din cauza paraliziei. Uneori, spasticitatea este eliberată, dar copilul rămâne cu paralizie flască paralizie flască este mult mai confortabilă decât paralizie spastică, așadar merită.
Atacuri de apoplexie – răspunsul copiilor afectați de atacuri de apoplexie este strictă dependentă de cauza atacurilor. Am văzut mulți copiii care au încetat să mai aibă atacuri, fără administrarea medicamentelor, pe măsură desfășurării terapiei CranioSacrale. Unii copii ale căror atacuri se datorează unor dereglări cerebrale mai profunde, nu răspund deloc. Majoritatea încetează să mai aibă atacuri și necesită reducerea dozei de medicamente.
Autismul – am făcut trei ani de cercetări intensive în legătură cu copiii autiști la sfârșitul anilor ’70. Am observat o îmbunătățire semnificativă în cazul comportamentului auto-distructiv, al prezentării afecțiunii și al interacțiunii sociale. Aceste îmbunătățiri de obicei sau deteriorat în decursul a trei șase luni, după întreruperea a terapiei CranioSacrale. Aceasta este o situație ideală pentru părinți, pentru a învăța cum să trateze copilul și pentru cercetările viitoare.”

Î: “Oferă terapia CranioSacrală beneficii pentru copilul normal?”
R: “Consider că terapia CranioSacrală oferă unul din programele cele mai puternice și eficiente de tratare a sănătății disponibile astăzi. Astfel, prin prisma preferințelor mele răspunsul este afirmativ.”

Î: “Am auzit că terapia CranioSacrală poate fi utilizată în bolile copilăriei, asemeni pojarului, oreionului, vărsatului de vânt etc.”
R: “Din experiența proprie în terapia CranioSacrală poate fi utilizată eficient în vedere a scăderii febrei și a treceriii mai ușoare a copilului prin majoritatea acestor stări. Cred că întărește sistemul imunitar și mobilizează sistemul nervos autonom, astfel încât imunitatea corpului să fie bine utilizată.”

Î: “Terapia CranioSacrala poate ajuta și în deformările coloanei? ex.Scolioză”
R: “În unele cazuri de scolioză, cauza este craniosacrală. Adeseori, tubul membranei dura mater care coboară pe canalul vertebral prezintă o răsucire, care poate fi detectată de foarte timpuriu. Coloana vertebrală rezistă la răsucire cât se poate de mult, dar uneori în perioada anterioară pubertății sau în adolescența timpurie, coloana vertebrală începe să se răsucească, ca răspuns la membrana dura mater răsucită. Această situație reprezintă începuturile scoliozei. Uneori, dacă se depistează din timp, poate fi corectată prin intermediul terapiei CranioSacrale, scolioza dispărând.”

Î: “Ce efecte are terapia CranioSacrală asupra ortodonției?”
R: “Foarte bune. Deseori scurtează durata ortodontiei, eliminând ocazional nevoia, în întregime. sugerezi aplicarea terapiei craniosacrale asupra tuturor copiilor înaintea apelării la corectarea ortodontică.”

Î: “Pot fi ajutați copiii cu strabism?”
R: “Problema este cauzată de tensiune membranei dura mater, care afectează nervii oculari, rezultatele sunt excelente și spectaculoase. am ajutat mai mulți copiii să evite operația la ochi prin utilizarea tehnicilor tehnicilor terapiei CranioSacrale.”

🐛🦋

Pentru a programa o întâlnire poți accesa următorul link

Mai multe detalii despre ce este și cum funcționează Terapia CranioSacrală puteți găsi pe următoarele link-uri