Terapie CranioSacrală pentru Alzheimer și demență

19 Dec 2023

În video-ul atașat profesorul 𝐌𝐢𝐜𝐡𝐚𝐞𝐥 𝐌𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧 vorbește despre ajutorul pe care Terapia CranioSacrală îl oferă persoanelor care suferă sau sunt predispuse la Alzheimer și Demență.

În cartea “Tu și medicul din tine”, dr. 𝐉𝐨𝐡𝐧 𝐔𝐩𝐥𝐞𝐝𝐠𝐞𝐫 a publicat o serie de întrebări și răspunsuri despre Terapia CranioSacrală, bazate pe experiența sa clinică de-a lungul carieri sale. Printre acestea se regăsesc următoarele

𝐼̂: “𝐼̂𝑖 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑎𝑗𝑢𝑡𝑎 𝑡𝑒𝑟𝑎𝑝𝑖𝑎 𝐶𝑟𝑎𝑛𝑖𝑜𝑆𝑎𝑐𝑟𝑎𝑙𝑎̆ 𝑝𝑒 𝑐𝑒𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑖̂𝑚𝑏𝑎̆𝑡𝑟𝑎̂𝑛𝑒𝑠𝑐, 𝑑𝑒𝑣𝑖𝑛 𝑚𝑎𝑖 𝑟𝑖𝑔𝑖𝑧𝑖, 𝑚𝑎𝑖 𝑓𝑟𝑎𝑔𝑖𝑙𝑖 𝑠𝑎𝑢 𝑖̂𝑠̦𝑖 𝑝𝑖𝑒𝑟𝑑 𝑚𝑒𝑚𝑜𝑟𝑖𝑎?”

R: “Răspunsul este un “da” răsunător. Am tratat în mod regulat persoane trecute bine de 80 de ani. Acești oameni devin mai agili și mai mobili. Cumulează mai multă energie și demonstrează un intelect și o memorie îmbunătățite. Terapia CranioSacrală ajută, de asemeni, la combaterea retenției de lichide și îmbunătățește rezistența la răceli, gripe etc.”

𝐼̂: “𝐶𝑢𝑚 𝑝𝑜𝑡 𝑓𝑜𝑙𝑜𝑠𝑖 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒𝑙𝑒 𝑏𝑎̆𝑡𝑟𝑎̂𝑛𝑒 𝑡𝑒𝑟𝑎𝑝𝑖𝑎 𝐶𝑟𝑎𝑛𝑖𝑜𝑆𝑎𝑐𝑟𝑎𝑙𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑚𝑎𝑛𝑖𝑒𝑟𝑎̆ 𝑜𝑝𝑡𝑖𝑚𝑎̆?”

R: “Ar fi ideal ca pacienții bătrâni să fie tratați o dată pe lună de către un terapeut craniosacral competent. În plus,aș dori să văd membrii familiei pregătiți în unele tehnici simple astfel încât să poată aplica terapia CranioSacrală persoanelor mai învârstă cel puțin de trei ori pe săptămână. Eu am învățat cu succes pe pacienții bătrâni să se trateze unii pe alții, în caz de nevoie. Aceasta imprima o intensificare binevenită a simțului utilității a persoanei care tratează.

Un alt articol despre terapia CranioSacrală și persoanele vârstnice

https://craniosacraliasi.ro/terapia-craniosacrala-si-persoanele-varstnice/