Depresia endogenă – Terapie CranioSacrală

22 Jun 2022

Depresia poate avea cauze fizice. Depresia endogenă are cauze biologice și ereditare. Astfel, ea nu apare datorită factorilor externi.

Una din cauzele fizice poate fi compresia articulațiilor de la nivelul sacroiliac L5 – S1, de la nivelul diafragma 5 (occipital-atlas) și de la nivelul articulației sfenobazilare/sfenoid-occipital.
O astfel de compresie poate fi cauzată inclusiv de o căzătură pe gheață sau de o lovitură la cap, loviturile de bici cauzate de accidente.
Uneori oricât “lucrăm” depresia la nivel emoțional, corpul mai are și el nevoile lui.

Terapia CranioSacrală ajută la îndepărtarea restricțiilor fiziologice din sistemul craniosacral, sistem ce se extinde de la craniu, față, gură, prin fiecare vertebră până la osul sacru și coccis, ceea ce ajută organismul să își îmbunătățească funcțiile și să își recapete vitalitatea.

Centrul Medical de Diagnostic și Tratament “Dr. Victor Babeș” spune: “Cauzele depresiei nu au putut fi elucidate pe deplin, în ciuda eforturilor depuse. Viziunea unanimă actuală a cercetărilor și clinicilor impune un model bio-psiho-social în care, la instalarea depresiei, contribuie atât perturbări biochimice la nivelul creierului cât si cauze psihologice (personalități fragile) sau sociale (stresul cotidian, evenimente de viață negative, ostilitatea mediului etc.). “

Următoarele articole au informații referitoare la Depresie și Eliberarea SomatoEmoțională: